За сградата

Начало / За сградата

Хорото е ритуал от древността, танц на радостта и надеждата. Хорото е символ на дълбоката мъдрост, предавана през поколенията. То, Хорото е традиция, която пази у нас доброто, чисти ума и душата и така крачка по крачка, в ритъм и хармония, ни потапя в смисъла на вечността. Такава хармонична, топла и уютна, мъдра и гостоприемна, готова да приеме предизвикателствата на времето, искахме да бъде следващата ни сграда и я нарекохме ХОРО.

Екстериорът представлява композиция от строга изтънченост, с мисъл за изчистен, стилен дизайн, вграждайки в основите концепцията за архитектура, която допринася за здравословен начин на живот и естетическа красота, с перфектен подбор на материали, осигуряващи дълъг живот, лесна поддръжка и ниски енергийни разходи за бъдещите собственици.

Предвиден е един вход към жилищната част със съответната вертикална комуникация - стълбищна клетка и асансьор. В сградата са проектирани 54 апартамента, от които 1 за хора в неравностойно положение.

Подходът към сутерена е осигурен посредством рампа, отвеждаща до 35 паркоместа, ситуирани в отделни зони за до 9 автомобила, складове и помещение за абонатна.

На партерния етаж са разположени, съответно вход на сградата, подходът към жилищните единици, който ще бъде оформен интериорно, с развита социална среда, два гаража, четири складови помещения, стълбищна клетка, асансьор, санитарни възли и три тристайни и четири двустайни апартамента.

На втори, трети, четвърти, пети и шести етаж са разположени по четири тристайни и четири двустайни апартамента.

На седми етаж са разположени четири тристайни и три двустайни апартамента.

Теренът, върху който ще бъде построена сградата е в непосредствена близост до множество обществени обекти и паркове, сред които учебни институции, болници, хипермаркети, спортни центрове и основни пътни артерии, с бърз и удобен достъп до градски транспорт.

Изпълнението на сградата ще стартира в началото на 2022 г. и ще бъде завършенo лятото на 2024 г.

 Общи технически параметри на сградата:

Конструкция: монолитна стоманобетонна конструкция

Външни и преградни стени: Външни ограждащи стени - тухлени зидове с дебелина 25 см, изпълнени с многокамерна керамична тухла. Вътрешни разпределителни и преградни стени в жилищата - тухлени зидове с дебелина 25 см и 12см, изпълнени с многокамерна керамична тухла.

Фасада: топлоизолационна система, изградена от топлоизолационни плочи от EPS, с минимална плътност 15 кг/м3 и финишно покритие от водоотблъскваща, силно паропропусклива пастообразна силикатна мазилка.

Дограма: петкамерна PVC дограма, с двоен стъклопакет с бяло стъкло 4 мм, с възможност за монтаж на троен стъклопакет с дебелина до 44 мм, със система от нискоемисионно и високоенергийно стъкло с висока степен на термоизолация и светлопроводимост.

Входни врати: пожароустойчиви, блиндирани, с декоративни каси, первази и ламинирано покритие, с двустранно заключване.

ВиК инсталации: Водопроводната инсталация: хоризонтални и вертикални главни клонове за студена, топла и циркулационна вода от стабилизирани PPR тръби и хоризонтални разпределителни разводки от стабилизирани PPR тръби завършващи на тапи, с монтирани индивидуални водомери за всеки самостоятелен подобект в сградата; Канализационна система: окачени хоризонтални клонове в сутерена изградени от PVC тръби, както и обезшумени вертикални канализационни клонове и хоризонтални разводки от PVC тръби, завършващи на тапи.

Ел. инсталация: изцяло оборудвани главни разпределителни табла с предпазители и електромери, захранвания със силови кабели от главните табла до оборудвани с предпазители апартаментни табла, както и електроинсталация за осветление и контакти, монтирани контакти и ключове, монтирани влагоустойчиви осветителни тела на балконите, монтирани осветителни тела в общите части.

Слаботокови инсталации: домофонна инсталация, инсталация за цифрова телевизия и интернет, монтирани звънци до входните врати. Изграждане на структурно окабеляване за индивидуална охранителна система с възможност за свързване към СОТ.

Вентилация: Жилищни помещения: смукателна сифонна вентилация на санитарните възли; кухненската вентилация, изпълнена със сифонен комин от бетонови тела, с цел изхвърлянето на въздуха над покрива; Гараж: Смукателна вентилационна инсталация;

Отопление: Изпълнена е сградна газова инсталация със стоманени тръби от газорегултороното табло, разположено на имотната граница, до газоизмервателното табло на всеки етаж. Изпълнена е вътрешна газова инсталация от измервателното табло до всеки потребител на газ в апартамента. За всеки апартамент е предвидена отоплителна система с топлоизточник едноконтурен Газов котел. Отоплителната инсталация е локална, двутръбна, изградена с PPR тръби от топлоизточника до изцяло оборудваната колекторна кутия и PE тръби в гофриран шлаух, разположени в изравнителната замазка до всеки радиатор.

Климатизация:  трасета от медни тръби, с топлоизолация от микропореста гума и гофрирана тръба за отвеждане на кондензната вода през летния режим, когато климатизаторите работят в режим охлаждане;

Общи части: подове: настилки от полиран гранит; стени: декоративни мазилки на основата на минерални вещества, осигуряващи висока степен на устойчивост на материалите; тавани: латекс с вградено сензорно осветление; включително интериорно оформление на входното пространство с развита социална среда; асансьор: KONE/ORONA – 1 брой за 8 човека/630кг.

Вертикална планировка: ландшафтно оформление с настилки с марка Semmelrock, с внедрена система за отводняване на терена съгласно индивидуален проект за паркоустройство и благоустройство, с монтирана автоматизирана напоителна система, предвидена за озеленяването.

За сградата